Sexting is een begrip dat eigenlijk nog niet zo heel lang bestaat. Sexting is voor het eerst gebruikt in de 21ste eeuw. Voor veel mensen is het nog niet erg duidelijk wat het precies betekent en wat de gevolgen ervan zijn. Er zijn honderden mensen die dagelijks bezig zijn met sexting. Vooral veel jongeren staan er niet altijd bij stil dat er aan sexting ook risico’s zitten. Sommige foto’s en video’s kunnen je nog heel erg lang blijven achtervolgen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Wij vertellen je graag meer over sexting.

Sexting

Sexting is eigenlijk een begrip die is afgeleid van het woord sex en texting, het versturen van SMS en MMS. Sexting betekent daarom het delen van seksuele foto’s en video’s via bijvoorbeeld je mobiele telefoon.

Sexting in je relatie

Sexting wordt ook veel gedaan in relaties. Samen met je partner kun je ervoor kiezen om aan sexting te doen. Denk bijvoorbeeld aan het versturen van een naaktfoto terwijl je partner serieus op zijn werk zit. Hiermee wordt de partner geplaagd en kan hij niet geloven hoe snel hij naar huis met racen om met zijn partner het bed in te duiken. Sexting kan er dus zeker ook voor zorgen dat je relatie een stuk spannender wordt.

Sexting als vrijgezel

Ook als vrijgezel kan het leuk en spannend zijn om aan sexting te doen. Het is voor sommige mensen opwindend om seksuele foto’s en video’s van zichzelf te versturen naar onbekenden. Let er in dit geval wel op dat je gezicht niet herkenbaar is op de foto’s en video’s. Als er toch iets niet goed gaat, ben je in ieder geval als persoon niet direct herkenbaar voor de buitenwereld. Het is natuurlijk erg vervelend als je foto’s worden bekeken voor de mensen waarvoor ze niet zijn bedoeld.

Risico’s

Aan sexting zitten ook zeker risico’s. Op het moment dat je besluit om een seksueel getinte foto te versturen zal de foto zich op het internet bevinden. Dit betekent over het algemeen dat je de controle een beetje kwijt raakt. Het kan zijn dat er op deze manier misbruik van wordt gemaakt en dat de foto’s in handen van mensen belanden waarvoor ze niet zijn bedoeld. Zorg er daarom altijd voor dat je zo oplettend mogelijk bent als je besluit om aan sexting te doen. Het sexting met je partner zal natuurlijk een stuk veiliger zijn dan met iemand die je niet goed kent.

Wat is sexting?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *