Als je onveilig seks hebt, zitten hier ook veel risico’s aan verbonden. Risico’s die ook vervelende gevolgen met zich mee brengen. Daarom is het altijd verstandig om je goed te beschermen door middel van anti conceptie. Wij vertellen je meer over de risico’s van onveilige seks. Als je niet zwanger wilt worden is het verstandig om anti conceptie te gebruiken. Anti conceptie kun je krijgen in meerdere vormen. Denk bijvoorbeeld aan condooms, de pil of een spiraaltje. Het kost je weinig moeite en je bent direct goed beschermt tegen een zwangerschap. Wij geven je graag meer informatie.

Zwangerschap

Heb je seks gehad zonder enige vorm van anti conceptie? Zo ja, dan bestaat de kans dat je zwanger bent. Als dit circa 5 dagen geleden was, is het misschien nog mogelijk om de zwangerschap te stoppen. Het is aan te raden om in een dergelijk geval de morning-afterpil op te halen bij de drogist. Hiervoor heb je geen recept nodig. Als je niet zwanger wilt worden is het verstandig om anti conceptie te gebruiken. Anti conceptie kun je krijgen in meerdere vormen. Denk bijvoorbeeld aan condooms, de pil of een spiraaltje. Het kost je weinig moeite en je bent direct goed beschermt tegen een zwangerschap.

SOA

SOA staat voor seksueel overdraagbare aandoeningen. Als je onveilig seks hebt, is het risico dat je een SOA krijgt vele malen groter dan op het moment dat jij je goed beschermt. Als jij onveilige seks hebt gehad en je maakt je zorgen, is het verstandig om een onderzoek te laten doen. In Nederland komt Chlamydia het vaakst voor. Vooral jongeren lopen een groot risico om dit te krijgen. Zorg er daarom voor dat je altijd veilig seks hebt. Op deze manier is het gemakkelijk om een SOA te voorkomen. Bij twijfel is het altijd aan te raden om even een test te laten uitvoeren. Op deze manier weet je zeker of je een SOA hebt en kun je het misschien op tijd laten behandelen. Andere SOA’s die voorkomen zijn onder andere schaamluis, HIV, Hepatitis B en Hepatitis C.

Vrij veilig

Het advies is vooral om veilig te vrijen. Met veilig vrijen bedoelen we dat je geen geslachtziekten krijg en dat je niet ongewenst zwanger wordt. Gebruik een vorm van anti conceptie als je toch seks hebt. Op deze manier kun je een zwangerschap voorkomen. Met een condoom ben je bijvoorbeeld ook beschermt tegen een SOA.

De risico’s van onveilige seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *