Als je niet zwanger wilt worden is het verstandig om een vorm van anti conceptie te gebruiken. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten anti conceptie waar je uit kunt kiezen. Elke vorm van anti conceptie heeft weer andere voor- en nadelen. Wij vertellen je graag meer over enkele anti conceptie middelen. Het is aan te raden om een vorm van anti conceptie te kiezen waar jij je goed bij voelt.

Condooms

Een van de meest bekende vorm van anti conceptie is de condoom. Een condoom is erg simpel te gebruiken en het is klein en licht om mee te nemen als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Een condoom is makkelijk om te doen. De condoom kan rustig worden geschoven om de penis. Als de condoom eenmaal op de juiste plek zit, is het veilig om te seksen. Op deze manier raak je niet zwanger. Een condoom is daarnaast ook erg handig als je niet besmet wilt raken met een SOA. Een SOA is een seksuele overdraagbare aandoening en kan veel gevolgen met zich mee brengen. Let daarom altijd goed op. Condooms zijn te verkrijgen in meerdere maten en soorten. Er zijn ook condooms die extra dus zijn, extra groot en met leuke bijkomstigheden zoals nopjes en ribbeltjes die de vrouw een lekker gevoel geeft bij het penetreren.

De Pil

De pil is een hele betrouwbare vorm van anti conceptie. Als je van plan bent om de pil te gaan gebruiken, kun je een afspraak maken met je huisarts om te kijken welke pil het meest geschikt is voor jou. In bepaalde pillen bevinden zich namelijk veel hormonen en sommige pillen zijn weer wat lichter. De huisarts weet op dit gebied wat het beste is  voor jou. Met de pil ben je goed beschermd. Het enige wat je moet doen, is dagelijks een pilletje innemen. De pil helpt je helaas niet te beschermen tegen een SOA.

De prikpil

Een andere vorm van anti conceptie is door het gebruik van een prikpil. In Nederland zijn hiervan twee soorten te verkrijgen. Bij de eerste prikpil zal er geïnjecteerd worden in de spier en bij de tweede prikpil gebeurd dit onder de huis. Op het moment dat je hiervoor kiest, moet je elke drie maanden weer opnieuw worden geïnjecteerd. De prikpil word in de meeste gevallen geplaatst door een arts. Natuurlijk vraag jij je af wat er precies wordt geïnjecteerd. Met een prikpil krijg je hormonen in je lichaam. De hoeveelheid hormonen die je in je lichaam krijgt, is voldoende om je drie maanden te beschermen tegen een ongewenste zwangerschap. Wil je snel zwanger worden? Dan is deze vorm van anti conceptie niet aan te raden. De hormonen blijven namelijk nog wel een tijd in je lichaam. Hierdoor zal het niet in alle gevallen mogelijk zijn om weer snel zwanger te raken. Het is zelfs mogelijk dat het ongeveer een jaar duurt, voordat je weer vruchtbaar bent. Een grote voordeel van de prikpil is de betrouwbaarheid. De betrouwbaarheid van de prikpil is vergelijkbaar met de pil.

Spiraal

Ben je op zoek naar langdurige anticonceptie? Dan is een spiraal misschien wel handig voor jou. Een spiraal beschermt je namelijk voor een langere tijd. Er zijn twee soorten spiralen te verkrijgen. Een koperspiraal zonder hormoon en een hormoonspiraal die wel voorzien is van hormonen. Als je kiest voor een spiraal, moet je een afspraak maken met een arts. De arts zal de spiraal namelijk bij je inbrengen. De arts zal de spiraal in je baarmoeder plaatsen. Als je geen kinderen hebt gekregen, kan het zijn dat dit pijn doet. Als je kiest voor een spiraal, ben je voor ongeveer vijf jaar lang beschermt tegen een zwangerschap.

Anticonceptie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *